Het Beren- en Wolvenpark

Het Medveotthon (Berentehuis) in Veresegyház ligt op een uurtje rijden vanaf Kutasó en is zeker een bezoek waard. Het tehuis biedt onderdak aan verwaarloosde beren uit dierentuinen maar ook beren die in privébezit gebruikt zijn voor vermaak van toeristen, vaak onder de meest verschrikkelijke omstandigheden. Doordat het in vele landen niet meer is toegestaan om beren voor dit soort doeleinden te gebruiken en de eigenaren dus geen geld meer aan hen konden verdienen, werden ze massaal gedumpt.

Sinds 1998 zijn de eerste 21 beren hier gearriveerd om een nieuw beervol bestaan te leiden. Een weg terug naar de vrije natuur is helaas niet meer mogelijk. Alle eigenschappen die ze nodig hebben om een gezond en veilig leven te kunnen leiden in het wild zijn ze verleerd. De berenopvang biedt hun de mogelijkheid om een zo’n beerwaardig mogelijk leven te leiden in vrijheid en veiligheid.

Het park dat bijna 5 hectare groot is, is onderverdeeld in een beren- en een wolvengedeelte. Op dit moment bewonen 42 bruine beren en 26 Europese grijze wolven het park.  Ze hebben er ondergrondse verblijven, bos en zwem- en drinkmeertjes ter beschikking. Bezoekers zijn er van harte welkom, en om het hele terrein loopt een pad, zodat de beren van alle kanten te zien zijn. Wie wil kan een grote houten pollepel lenen en een pot honing kopen om de beren te voeren.

 
Kijk voor meer informatie op: http://www.medveotthon.hu/