Omgeving

Kutasó is een klein dorpje in het noorden van Hongarije en ligt op ongeveer een uur en een kwartier rijden van Budapest. Er zijn goede autoverbindingen met Budapest en de omliggende steden. De inwoners van Kutasó leven hoofdzakelijk van de landbouw en er is geen industrie. De rust, de ruimte en de schone lucht zorgen voor een rustieke sfeer. Samen met U kunnen we mooie wandel-, nordicwalk- en fietsroutes uitzetten. Zo loopt vanaf het vroege voorjaar tot in de late herfst de schaapsherder met zijn schapen in de omliggende heuvels. Grote kans dat U ze weleens tegenkomt tijdens een wandeling.

Kutasó ligt aan de voet van het Cserhátgebergte (575m) en het Mátragebergte (1015m). Dit gebergte is in het verleden ontstaan door vulkanische activiteiten. Mooie uitgezette wandeltochten in nog niet ontdekte natuurgebieden, met in het Mátragebergte de hoogste berg van Hongarije (1014 meter). De omgeving  is hier rijk aan kastelen, ruïnes en authentieke dorpjes. 

In de buurt zijn talloze mogelijkheden voor uitstapjes. Op een half uur rijden bent U in een stadje met wat winkels. Hier vindt U ook een grote Tesco en een Lidl voor de boodschappen.  Hiervandaan is het nog 5 minuten rijden naar de grensovergang naar Slowakije. Het is zeker de moeite waard om hier een dagje voor uit te trekken. Op hele warme dagen kunt U verkoeling zoeken in het zwembadje. Of na 40 min. rijden komt U bij een uitgebreid buitenzwembad met thermaalbad in Hatvan. We vertellen U graag meer over de omgeving en hebben ook diverse brochures.

Het Mátra-gebergte.